2009. március 22., vasárnap

Duplán túrós torta



Tészta:
5 dkg margarin,
1 tojás,
1 késhegynyi szódabikarbóna,
Egy citrom reszelt héja,
1 dl tej,
25 dkg porcukor,
20 dkg rétesliszt,
20 dkg túró,
50 dkg ribiszke,

Krém:
0,5 l tejszín,
30 dkg túró,
1 db vaníliarúd,
fél citrom reszelt héja,
5 dkg porcukor,
zselatin

A margarint habosítsuk ki a porcukorral, majd adjuk hozzá a tojást, citromhéjat a szódabikarbónát és felváltva fokozatosan a lisztet, tejet és túrót.
Ha összeállt a tésztánk, akkor a végén óvatosan keverjük bele a ribiszkét.
Sütőpapírral kibélelt 24 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába öntjük a tésztát.
Először 5 percig 190 °C-on sütjük, majd további 15-20 percig 150 °C-on.
Ha megsült, akkor félre tesszük és megvárjuk, hogy kihűljön.

A krém:
A túrót a porcukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a vanília rúd belsejét és a citromhéjat.
A tejszínt kemény habbá verjük és fokozatosan a túróhoz keverjük.
Zselatint olvaszthatunk és keverhetünk hozzá, ha lágynak érezzük a krémet.

A kihűlt tortakarikát visszahelyezzük a tortasütőformába és a túrókrémet belesimítjuk.
A torta tetejét ribiszkével díszíthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése