2009. március 22., vasárnap

Rigójancsi

Hozzávalók:
Tésztához:
5 db tojás
16 dkg liszt
20 dkg cukor
1 cs. Vaníliás cukor
1 cs. sütőport
2 ek. Kakaópor
5 ek. Víz
3 ek. Étolaj

A töltéshez:
0,5 l tejszín
10 dkg csokoládé
étolaj
10 dkg csokoládé a díszítéshez

Elkészítés:
A piskótának elkészítjük a tepsit. Kizsírozzuk-lisztezzük vagy sütőpapírral béleljük ki, hogy ne ragadjon majd le a piskótánk.
A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat a cukor 3 részével, a vaníliás cukorral, vízzel és az olajjal babosra keverjük.
A lisztet összeszitáljuk a kakaóporral és a sütõporral.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a kristálycukor 1 részét és még pár percig verjük.
A tojásfehérje habot lazán elkezdjük hozzákeverni a tojássárgájához és közben a lisztet is szitáljuk hozzá.
Simára keverjük, úgy hogy közben ne essen nagyon össze a hab.
A kész tésztát a tepsiben egyenletesen szétterítjük, majd előmelegített sütőben 150 C°-on kb. 15-20 percig sütjük.


A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk egy kevés étolajjal.
A kisült piskótát elfelezzük és a felső lapot áthúzzuk csokoládéval.
A lehűtött tejszínhabot kemény habbá verjük és kivesszük az 1/3 részét.
A maradékot a felolvasztott csokoládéval ízesítjük be.
Az alsó lapon egyenletesen elsimítjuk a csokoládés tejszínhabot, majd a fehér tejszínhabot.
A felső lapot előzőleg egyenlő méretűre felvágjuk és így helyezzük a tejszínhabra.
Ezután szeleteljük és tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése