2009. március 22., vasárnap

Spagetti bolognese (bolonyai spagetti)

Hozzávalók:

  • 40 dkg spagetti
  • 1/2 dl olaj
  • 1 kis fej reszelt vöröshagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 darabka zeller
  • 1 zellerlevél
  • 10 dkg darált marha v. sertéshús
  • 5 púpos ek. paradicsompüré
  • törött bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 babérlevél
  • 1 ágacska friss rozmaring
  • 1 pohár víz

Elkészítés:

Az olajban megpirítjuk a reszelt vöröshagymát, mikor sárgulni kezd, belereszeljük a sárgarépát és a kis darabka zellert, ezzel erős lángon tovább pirítjuk, majd beletesszük a húst, és ismét tovább pirítjuk, míg a hús mindenütt fehér nem lesz. Ekkor fölengedjük a paradicsompürével, beletesszük a fűszereket, a vízzel felhígítjuk, és lefedve, nagyon lassú tűzön, legalább 2 óra hosszat forraljuk. Közben csak arra vigyázunk, hogy ne sűrűsödjön túlságosan be, ne égjen oda. Egy kevés vizet önthetünk utána. Ez idő alatt a belevalók ízes, sűrű mártássá főnek össze. A spagettit sós vízben a szokásos módon megfőzzük, leszűrjük, és tálaljuk. A tészta tetejére mártást teszünk, és meghintjük parmezán sajttal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése