2009. március 22., vasárnap

Finom magyaros gombaleves recept.

Hozzávalók:

10 dkg füstölt szalonna, 1 közepes vöröshagyma, 50 dkg gomba, 1 sárgarépa, 1 fehérrépa, Fél zeller, só, bors, köménymag, petrezselyem, 1 kanál liszt, pirospaprika.

A galuskához: 205 dkg vaj, 1 tojás, 4 kanál liszt, só. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. Majd a zöldségeket is megpucoljuk, és felaprítjuk. A füstölt szalonnát felkockázzuk apróra, és egy lábosban kisütjük. Majd amikor kisült rádobjuk a felkarikázott hagymát. Amikor a hagyma is aranysárga hozzáadjuk a zöldségeket, és a gombát. Egy kis liszttel és pirospaprikával meghintjük és felöntjük 1,5 liter vízzel. Megsózzuk, megborsózzuk, megszórjuk köménymaggal és meghintjük az apróra vágott petrezselyemmel. Addig főzzük, amíg a zöldség teljesen megpuhul. Elkészítjük a vajas galuskát: A vajat a tojással habosra keverjük, megsózzuk és annyi lisztet adunk hozzá hogy közepes keménységű tésztát kapunk. Galuska szaggatóval a levesbe szaggatjuk. Még egyszer felforraljuk, és tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése